Frank Vandenbroucke heeft geen fijn nieuws: “Daar gaan we allemaal weer een mondmasker moeten dragen” Royalty
Royalty

Frank Vandenbroucke heeft geen fijn nieuws: “Daar gaan we allemaal weer een mondmasker moeten dragen”

Frank Vandenbroucke heeft geen fijn nieuws: “Daar gaan we allemaal weer een mondmasker moeten dragen”

Frank Vandenbroucke was gisteren te gast in ‘Terzake’. Daar kwam hij pleiten voor een uitbreiding van de mondmaskerplicht. Verregaande maatregelen nemen zoals in Nederland wil Vandenbroucke liever niet.

“We hebben veel inspanningen gevraagd van de mensen", zegt Vandenbroucke. "Ze hebben zich massaal laten vaccineren, maar we geraken het virus niet meester. Dat is voor iedereen een moeilijk moment. We zitten allemaal op ons tandvlees. Het virus laat ons weinig marge. We moeten met z’n allen samen in elke sector een aantal bijkomende maatregelen gaan nemen.”

Dubbele beveiliging

Een uitbreiding van de mondmaskerplicht lijkt de minister van Volksgezondheid onvermijdelijk. ”Ik denk dat je overal binnen maar ook buiten waar je niet goed afstand kunt houden een mondmasker moet dragen", legt hij uit. "En dat vanaf de leeftijd van 9 jaar, omdat kinderen helaas heel veel besmettingen voortzetten.”

Dus dat betekent ook op school en op het werk. "Als je neerzit om iets te eten of te drinken kun je uiteraard geen mondmasker dragen, maar daar moet dan ingezet worden op ventilatie", zegt Vandenbroucke. "Een mondmasker moet ook voor activiteiten waar je gecontroleerd wordt met een coronapas. Dat is een dubbele beveiliging.”

Populair

Laatste nieuws