Roland Liboton volledig over zijn toeren door Wout van Aert: “Ik vind dit niet kunnen van hem”

Roland Liboton volledig over zijn toeren door Wout van Aert: “Ik vind dit niet kunnen van hem”
Zaterdag 13 November 2021 - 12:30   I   Foto: Photonews   I  

Het veldritseizoen is al een tijdje bezig, maar tot dusver nog geen spoor van Wout van Aert of Mathieu van der Poel, die nog even aan het relaxen zijn na een uitputtend wielerseizoen. Van Aert zal zijn opwachting wellicht begin december maken, MvdP zal nog langer wachten.

Roland Liboton is niet te spreken over de aanpak van Wout van Aert en Mathieu van der Poel. “Ik vind het niet kunnen dat jongens die een heel seizoen voor de show hebben gezorgd op een WK plots moeten opboksen tegen mannen die fris zijn", zegt hij in Het Nieuwsblad. Zelf zou Roland deze renners verplichten een bepaald aantal wedstrijden te rijden. 

“Doen ze dat niet, dan zouden ze geen selectie mogen krijgen voor nationale en wereldkampioenschappen”, klinkt het streng. “Die verplichting zou moeten uitgaan van de federaties. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik kan zeggen wat ik wil, hè.” 

Afhaken van toeschouwers

“Zoals het nu gaat, zullen Eli Iserbyt of Toon Aerts nooit het WK winnen. Jammer”, vindt de crosslegende. “Die mannen leveren al een heel seizoen mooie duels, zoals donderdag in Niel. Zij verdienen die trui.” 

“Ook naar de organisatoren zou het leuk zijn als de kampioenentruien altijd van de partij zijn", merkt Roland op. "Dat gebeurt nu niet en dat is volgens mij ook de reden waarom toeschouwers afhaken. De trui van Belgisch kampioen van Aert gaan we vermoedelijk pas begin december zien, die van wereldkampioen van der Poel nog later.”

TAGS  I  Roland Liboton  I  Wout van Aert  I  Mathieu van der Poel  I  sport