Sven Nys ziet het somber in: “Het wordt nooit meer zoals toen we bij elkaar sliepen” Sport
Sport

Sven Nys ziet het somber in: “Het wordt nooit meer zoals toen we bij elkaar sliepen”

Sven Nys ziet het somber in: “Het wordt nooit meer zoals toen we bij elkaar sliepen”

Sven Nys en Sven Vanthourenhout waren vroeger twee handen op één buik. De twee ex-veldrijders deden tijdens hun actieve carrière zowat álles samen. Daar kwam abrupt een einde aan toen Vanthourenhout bondscoach werd en meteen Thibau Nys niét opriep voor de WK-selectie begin dit jaar.

De jarenlange vriendschap tussen de twee Svennen kreeg hierdoor een flinke knauw. Het ziet er ook niet naar uit dat het ooit nog goed komt tussen hen. ”Het wordt nooit meer zoals toen we samen koersten en toen we meer bij elkaar sliepen dan bij onze vrouwen”, zegt Sven Nys in Het Laatste Nieuws.

"Soms gaat het leven zo"

"Sven heeft gemeend, toen hij bondscoach werd, dat hij afstand moest creëren”, zegt de Kannibaal van Baal. “Omdat hij aan de buitenwereld blijkbaar wilde tonen dat hij het niet aan mij te danken heeft dat hij bondscoach is. Ik heb respect voor hoe hij zijn functie bekleedt.”

“De twintig jaar die we samen hebben doorgemaakt waren voor mij heel leuk”, aldus Sven. “Ik heb niet het gevoel dat Sven daar ook zo over denkt. Ik hoor hem enkel en alleen nog wanneer het over Thibau en een nationale selectie gaat. Samen op vakantie gaan, dat gaat niet meer gebeuren. Soms gaat het leven zo. Voor mij is dat ça va."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws