Erika Vlieghe waarschuwt: “Dáár zullen nog heel veel besmettingen plaatsvinden” Royalty
Royalty

Erika Vlieghe waarschuwt: “Dáár zullen nog heel veel besmettingen plaatsvinden”

Erika Vlieghe waarschuwt: “Dáár zullen nog heel veel besmettingen plaatsvinden”

De corona-experten spreken al een hele tijd over het verstrengen van de maatregelen. Volgens Erika Vlieghe zal dit een moeilijke evenwichtsoefening worden voor de politiek, zeker voor het uitgaansleven, waar het risico hoog is, maar waar maar weinig maatregelen mogelijk zijn.

“Ja, daar zullen nog véél besmettingen plaatsvinden onder jongeren”, zegt Vlieghe in Humo. “En ja, dat is lastig, want zo sijpelt het virus door naar hun ouders, grootouders en de rest van de samenleving.”

“Je kunt zoveel mogelijk tests voor en na aanbieden, met CST en optimale ventilatie werken en tegelijk in zoveel mogelijk andere sectoren van de samenleving kijken om te beveiligen wat kan, maar de vraag blijft of dat voldoende zal zijn op dit moment. Opnieuw: het is niet zwart-wit”, aldus Vlieghe.

“Misschien zullen we activiteiten tijdelijk niet laten doorgaan”, zegt de infectiologe nog. “Maar we moeten altijd in het achterhoofd houden dat zonder procent veiligheid niet gegarandeerd is. Het gaan over het verminderen van risico’s, niet over het wegnemen ervan”, besluit ze.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws