-->

‘Familie’-makers over ontslag Gunther Levi en Martine Jonckheere: “Dit is de échte reden”

‘Familie’-makers over ontslag Gunther Levi en Martine Jonckheere: “Dit is de échte reden”
Dinsdag 16 November 2021 - 17:30   I   Foto: VTM   I  

‘Familie’ viert eind dit jaar zijn 30ste verjaardag en is daarmee de langstlopende dagelijkse serie van het land. Om er ook de komende 30 jaar te blijven staan voor de vele fans blijft 'Familie' uitpakken met verrassende wendingen en nieuwe spannende verhaallijnen. Verhaallijnen die nieuwe acteurs introduceren, maar ook het afscheid betekenen van vertrouwde personages.

Zo neemt ‘Familie' in de loop van het huidige 31ste seizoen afscheid van Gunther Levi, die sinds 1999 de rol van Peter speelt, en Martine Jonckheere, die sinds 1991 in de huid kruipt van Marie-Rose De Putter. Het vertrek van deze twee personages neemt de kijkers mee op een rollercoaster van emoties en zal zo voor een nieuwe spanningsinjectie zorgen.

Moeilijke beslissing

Wim Feyaerts, creative producer: “In een langlopende dagelijkse serie is het noodzakelijk om steeds op zoek te gaan naar nieuwe elementen in de verhaallijnen en personages om de reeks voldoende zuurstof te blijven geven."

"Meer dan ooit willen we de kijkers verrassen met onverwachte plotwendingen die hen raken, beroeren en vooral ook doen meeleven. Daarvoor moet je soms moeilijke beslissingen durven te nemen die tegelijk weer nieuwe opportuniteiten creëren, zoals ook nu het geval zal zijn voor de verhaallijnen rond Peter en Marie-Rose.”

Pijn in het hart

Maarten Janssen, channel manager VTM: “De 30ste verjaardag van 'Familie' is een mijlpaal en is dus een logisch moment om ook naar de toekomst te kijken. Want met 'Familie' willen we er ook de komende 30 jaar blijven staan voor de vele kijkers."

"Uiteraard is de beslissing om afscheid te nemen van bepaalde personages moeilijk en die nemen we met pijn in het hart. We kijken terug op een fantastische samenwerking met Gunther en Martine. Zij hebben al die jaren het beste van zichzelf gegeven en daar kunnen we hen niet genoeg voor bedanken.”