Tom Waes krijgt verrassende mail van Anuna De Wever: “Dit stuurde ze me" Buitenland
Buitenland

Tom Waes krijgt verrassende mail van Anuna De Wever: “Dit stuurde ze me"

Tom Waes krijgt verrassende mail van Anuna De Wever: “Dit stuurde ze me"

Tom Waes zien we binnenkort weer op televisie in ‘Reizen Waes: Nederland’. Door corona ging hij het dus niet te ver zoeken, in tegenstelling tot eerdere seizoenen. Toen reisde hij de hele wereld rond voor ‘Reizen Waes’.

De keerzijde van die medaille was dat hij daardoor een serieuze ecologische voetafdruk naliet. Voor toekomstige seizoenen zijn ze alternatieve manieren aan het bedenken om te reizen. “Anuna De Wever heeft me ook al gemaild, om te zeggen dat het misschien eens anders kan”, zegt Tom in Het Nieuwsblad. “Moeten we eens de trein of een vrachtschip nemen? Moeilijke kwestie.”

“Een reisprogramma en het klimaat krijg je tegenwoordig niet gematcht”, merkt Tom op. “Ik vind dat we al een stuk verantwoordelijkheid namen door te laten zien hoe de Russell-gletsjer in Groenland twaalf kilometer teruggetrokken is. Alleen moet je er eerst geraken om er een drone boven te laten vliegen, en dat kan jammer genoeg niet op een groene ­manier. Een tijd geleden was er ook het idee om ‘Zeilen Waes’ te maken. Maar dan ben je weer ­beperkt qua afstand’, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws