-->

Minister Vandenbroucke waarschuwt: "Anders is het een totale lockdown"

Minister Vandenbroucke waarschuwt:
Donderdag 18 November 2021 - 07:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De maatregelen die nu genomen zijn, waren absoluut noodzakelijk. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke aan VTM NIEUWS.

De genomen maatregelen zijn volgens Vandenbroucke zelfs "het absolute minimum". "Als we dit niet doen, zitten we binnenkort in een totale lockdown", luidt het.

“Er gaat geweldig veel virus rond in dit land", zegt Vandenbroucke. "Uit de voorlopige cijfers blijkt dat er op 15 november 19.306 besmettingen waren en 45 overlijdens. Ook mensen die gevaccineerd zijn, komen in het ziekenhuis terecht, ook al bieden vaccins een buitengewoon goeie bescherming.”

Strenge handhaving

De nieuwe regels zullen streng gecontroleerd worden, zo waarschuwt Vandenbroucke. “De inspectie Volksgezondheid zal optreden als er geen CO2-meter aanwezig is in de horeca en als er geen actieplan is voor het bewaken van de luchtkwaliteit. De politie moet ook optreden als de coronapas niet correct wordt gebruikt, die vraag is uitdrukkelijk gesteld aan Binnenlandse Zaken en de burgemeesters. Als we de maatregelen niet ernstig controleren, gaan we er niet komen.”

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  coronavirus