Grote ophef rond Wout van Aert: “Zoiets doe je gewoon niet” Sport
Sport

Grote ophef rond Wout van Aert: “Zoiets doe je gewoon niet”

Grote ophef rond Wout van Aert: “Zoiets doe je gewoon niet”

De vechtscheiding tussen Wout van Aert en Nick Nuyens krijgt dan toch nog een staartje. Nuyens stapte naar de UCI om een schadevergoeding te gaan vragen van Jumbo-Visma, de ploeg van Wout van Aert.

In 2018 zette Wout van Aert abrupt een punt achter zijn samenwerking met Nick Nuyens en verbrak toen eenzijdig zijn contract bij Veranda’s Willems-Crelan. Contractbreuk, oordeelde Nuyens en met hem het Arbeidshof van Antwerpen: van Aert kreeg een verbrekingsvergoeding van 662.000 euro voor de kiezen. Door de nieuwe stappen van Nuyens moet van Aert nu plots ook een schorsing vrezen.

"Schorsing is voor dopinggebruikers"

“Ik begrijp Nick Nuyens niet”, zegt ook Hugo Camps in zijn column voor Het Laatste Nieuws. “Als ex-wielrenner pleit je niet voor de schorsing van een renner. Overigens heeft van Aert ook voor hem meer dan genoeg publiciteit gemaakt. De gevraagde schorsing is zelfs op basis van een zinsverbijstering niet te verdedigen.”

“De ex-renner Nuyens overziet perfect de draagwijdte van zo'n sanctie. Schorsing is voor dopinggebruikers, niet voor een renner die de ambitie heeft om alles te winnen", besluit Camps.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws