-->

VRT-journalist Björn Soenens kan het maar niet geloven: “Dit is diep tragisch”

VRT-journalist Björn Soenens kan het maar niet geloven: “Dit is diep tragisch”
Zaterdag 20 November 2021 - 12:30   I   Foto: VRT   I  

In de Verenigde Staten is Kyle Rittenhouse, de jongeman die vorig jaar twee Black Lives Matter-betogers doodschoot, vrijdag vrijgesproken door een volksjury. Hij riskeerde levensland maar gaat dus gewoon vrijuit. Björn Soenens ziet het vanuit zijn woonplaats New York met lede ogen aan.

“Vindt Amerika het ok dat jongens van amper 17 met gevaarlijke wapens naar gespannen demonstraties komen en er amateur-politieman spelen (zonder uniform, zonder opleiding)?”, vraagt de VRT-journalist zich af op Instagram. “Rittenhouse getuigde als een huilend kind, maar liet zich die fatale nacht wel zien als een volwassen schutter. Daar zit een tragische paradox in.” 

“Had Rittenhouse, amper 17, niet zelf eerst mensen in gevaar gebracht met zijn aanvalswapen?”, schrijft Soenens. “Velen vragen het zich bezorgd af en voorspellen een mogelijke toename van het politieke geweld in de vs, waar de politiek al totaal gepolariseerd is.” 

“Zwart Amerika vraagt zich af welk vonnis er was geweest als Kyle Rittenhouse een zwarte jongeman was geweest”, klinkt het nog. "Rechts Amerika is blij en vraagt nog meer inzet van gewapende burgerwachten. Zal of kan dat goed aflopen? In elk geval is deze zaak diep tragisch voor Amerika.”

TAGS  I  Björn Soenens  I  VRT  I  shownieuws  I  Kyle Rittenhouse