-->

Gunther Levi openhartig: “Zo reageerden mijn collega’s bij ‘Familie’ op mijn ontslag”

Gunther Levi openhartig: “Zo reageerden mijn collega’s bij ‘Familie’ op mijn ontslag”
Zaterdag 20 November 2021 - 14:00   I   Foto: VTM   I  

Eerder deze week raakte bekend dat de makers van ‘Familie’ hebben beslist om Peter Van den Bossche, pater familias bij uitstek, uit de reeks te schrijven. Een serieuze bom die insloeg, al had Gunther Levi, die al meer dan 20 jaar de rol van Peter vertolkt, wel iéts voelen aankomen.

“Ik had toch het gevoel dat m’n rol al een tijdje aan het kabbelen was, hoor”, zegt de acteur in Dag Allemaal. “Dat had ik ook al een paar keer aangehaald bij de schrijvers: ‘Mannen, er zal toch eens iets moeten gebeuren met dat personage.’” 

“Ik heb zelf ook ideeën aangereikt, daar staan ze bij ‘Familie’ altijd wel voor open, en dat heeft altijd prima gewerkt”, klinkt het. “Maar nu bleek het moeilijker. Waarom? Een gebrek aan inspiratie bij de schrijvers? Ik weet het niet. Ik hou het erop dat ze voor het shockeffect willen gaan.” 

"Nogal wat collega’s staan versteld"

“Niemand voelde dit aankomen natuurlijk”, vervolgt Gunther. “Iedereen ging ervan uit dat Peter onlosmakelijk deel uitmaakt van de soap. En dat vind ik ook wel, eerlijk gezegd. Nogal wat collega’s staan dus versteld. Maar een staking moet je je daar ook niet bij voorstellen. Het is niet de eerste keer dat ze een onverwacht vertrek moeten verwerken, hé.”

TAGS  I  Gunther Levi  I  Familie  I  shownieuws  I  Peter Van den Bossche