Tom Boonen ziet dit grote probleem bij Sep Vanmarcke Sport
Sport

Tom Boonen ziet dit grote probleem bij Sep Vanmarcke

Tom Boonen ziet dit grote probleem bij Sep Vanmarcke

In 2012 klopte Sep Vanmarcke Tom Boonen in de spurt in de Omloop. Er werd hem een grote toekomst voorspeld, maar Vanmarcke kon nog geen enkele grote klassieker winnen. Dat terwijl Oliver Naesen en Wout Van Aert in Milaan-Sanremo wel helemaal vooraan zaten.

"Vanmarcke is een ander type", zegt Tom Boonen in Extra Time Koers. "Naesen heeft een hele andere ingesteldheid. Die wacht niet tot de rest aangaat, zoals 2 jaar geleden in een sprint met een groepje in Harelbeke. Hij gaat zelf proberen. Dat is een heel andere ingesteldheid dan mee naar de streep gaan en hopen dat ze stilvallen. Hij is nu veel beter geworden dan toen, maar die mentale klik was er al."

Sep heeft mij in de Omloop toen dik op mijn appel gegeven, maar daarna is hij zo een beetje veranderd. Hij durft niet meer te verliezen. Hij maakt veel te veel fouten in de finale van een wedstrijd omdat hij er zo op gebrand is om die koers te proberen winnen. Terwijl Oliver op zo'n moment gewoon aangaat. Dat gaat 5 keer mis, maar de 6e keer lukt dat wel eens."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws