-->

Marc Van Ranst kondigt nieuwe lockdown aan

Marc Van Ranst kondigt nieuwe lockdown aan
Zondag 21 November 2021 - 12:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Viroloog Marc Van Ranst verwacht dat er een nieuwe lockdown komt. Dat maakt hij duidelijk op Twitter.

De feiten:

Volgens Van Ranst zit er een nieuwe lockdown aan te komen. Hij maakte dat duidelijk via enkele tweets. In eerste instantie lijkt het om een waarschuwing te gaan.

"Laten we elkaar goed begrijpen: indien mensen blijven zoeken naar achterpoortjes en excuses, of de boel belazeren door coronapassen te vervalsen of door te geven, of door de coronapas niet te controleren, of door te hoge CO2-levels te negeren, dan rest slechts 1 optie: lockdown", schreef Van Ranst op Twitter.

Rik Torfs reageerde erg scherp op die tweet van Van Ranst. "Sinds mijn prille jeugd heeft zo'n strenge vermaning op mij een averechts effect. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik daarin gelijk heb, het kan ook een afwijking zijn", tweette Torfs.

"Binnen een 14 dagen"

Waarna Van Ranst de puntjes op de i zette. Volgens de viroloog zullen we over veertien dagen naar een lockdown gaan. Het gaat klaarblijkelijk dus om een voorspelling. "Het is allerminst een vermaning. Het is vandaag slechts een voorspelling, gevolgd door ontstelling, en binnen 14 dagen een vaststelling", klonk het.

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus  I  Rik Torfs  I  lockdown