-->

‘Dag Allemaal’ onthult winnares van ‘K2 zoekt K3’: “Alles wijst erop”

‘Dag Allemaal’ onthult winnares van ‘K2 zoekt K3’: “Alles wijst erop”
Woensdag 24 November 2021 - 16:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Als we Dag Allemaal mogen geloven, hoeven we niet meer in spanning te zitten zaterdag. Het weekblad weet al wie gaat winnen in ‘K2 zoekt K3’.

Diede, Julia, Celester en Amy maken nog kans om Klaasje Meijer op te volgen als K3’tje. Opvallend: drie Nederlandse en één Vlaamse. Statistisch gezien lijkt de kans dus groot dat het opnieuw een Nederlandse wordt die Hanne en Marthe zal vervoegen.

Voorkeur van Gert Verhulst

Zo eenvoudig is het echter niet. Studio 100-baas Gert Verhulst geeft de voorkeur aan de enige overgebleven Vlaamse, Amy. Hij is niet op zoek naar de beste zangeres, maar met wie hij het meeste kan. Amy ziet er goed uit en heeft de leeftijd van Hanne en Marthe. Ze heeft dus al wat levenservaring.

Amy is niet de beste zangeres, helemaal niet. Tijdens haar auditie zong ze zelfs vast. Met de juiste begeleiding kan haar zang echter bokkensprongen maken. Ook Klaasje was overigens niet de beste zangeres. Dat vertelde ze zelf al.

Geen Nederlands meisje

Gordon vond het tijd voor een andere K3. Gert vond dat duidelijk niet. Hij sprak zich uit tegen Luca in de groep en tijdens de laatste halve finale vielen de laatste twee jongens af.

In Nederland was de populairste periode van K3 bovendien net wanneer er een volledig Vlaamse formatie was met Kristel, Kathleen en Karen. Bovendien waren de Nederlandse meisjes - Josje Huisman en Klaasje Meijer - niet meteen de meest loyale. Ze namen na enkele jaren al afscheid.

Amy gaf job al op

Bij Studio 100 voelt men er dus wel wat voor om terug te grijpen naar een volledig Vlaamse formatie. Op het Nederlandse SBS wordt de zoektocht naar een nieuw K3’tje overigens ook met zeer weinig belangstelling gevolgd.

Komt daar ook nog eens bij dat Amy haar job al heeft opgegeven. Ze gelooft dus wel héél sterk in een positieve uitkomst. Al deze factoren maken dat Dag Allemaal een overwinning van Amy verwacht. De kijkers hebben mee een stem, maar de Vlamingen zijn met meer kijkers. Als zij massaal op Amy stemmen, lijkt haar nog weinig te kunnen gebeuren.

TAGS  I  K2 zoekt K3  I  Amy Courtens  I  Gert Verhulst