Donderdag 25 November 2021 - 16:00   I   Foto: SBS  I   door Redactie

Gert Verhulst: "Ik kan daar écht niet tegen, ik krimp ineen"

Gert Verhulst:

Gert Verhulst is een bijzonder succesvol man. Hij is de man achter vele successen, maar toch blijft hij bescheiden.

Zo heeft Gert het naar eigen zeggen bijzonder moeilijk met het krijgen van complimentjes. "Ik kan daar niet tegen. Ik krimp ineen, nog altijd. Ik wuif dat weg, word rood en begin over iets anders", legt Gert uit. "Ik ben stilaan zover dat ik een compliment kan aanvaarden zonder meteen alles te minimaliseren, maar het blijft moeilijk."

Gert zoekt zelf naar verklaringen waarom hij het daar zo moeilijk mee heeft. Mogelijk stamt dat toch uit zijn jeugd. "Misschien omdat wij als kind weinig complimenten kregen thuis, ik ben dat niet gewoon. Ik geef zelf ook veel te weinig complimenten", vertelt Gert in Dag Allemaal.

Ouders

"Ik probeer daaraan te werken, want ik weet hoe belangrijk dat is", vervolgt Gert. "Ik heb ongelooflijk lieve ouders gehad, maar wij werden niet gestimuleerd op die manier. Toen ik mijn diploma van 50 meter zwemmen had behaald, zei ik aan iedereen die ernaar vroeg heel trots dat ik kon zwemmen. ‘Nee, je kan dat niet’, zei mijn vader dan. ‘Als je 500 meter aankan, dán kan je zwemmen."

TAGS  I  Gert Verhulst