Sven Nys zwaar onder vuur: “Die regel heeft hij geschonden”

Sven Nys zwaar onder vuur: “Die regel heeft hij geschonden”
Vrijdag 26 November 2021 - 09:00   I   Foto: Photonews   I  

Sven Nys zette in 2017een punt achter zijn actieve veldrijdritcarrière. Na zijn afscheid bleef hij in de wielerwereld actief als ploegmanager van veldritploeg Baloise Trek Lions. Ook is hij wielercommentator voor de VRT.

Dat laatste zette deze zomer kwaad bloed bij Jurgen Mettepeningen, ploegmanager van Pauwels Sauzen - Bingoal. Hij trok naar Twitter en verkondigde dat hij het niet kunnen vond dat Nys co-commentator was tijdens Dwars door het Hageland. Nys op zijn beurt, beschuldigde Mettepeningen dan weer van jaloezie.

Ongeschreven wet

“Ik zou niet weten waarom ik jaloers moet zijn op Nys die een ploeg heeft die veel minder wint dan mijn ploeg”, sneert Mettepenigen in Het Laatste Nieuws. “Vroeger was er een ongeschreven wet dat iemand die aan een ploeg verbonden is, geen co-commentator mocht zijn bij een wedstrijd waar zijn eigen ploeg aan deelnam. Die regel is nu geschonden.”

“Verder dan elkaar feliciteren met een zege gaan onze relatie niet”, laat Mettepeningen weten. “Het is niet dat we niet door één deur kunnen of elkaar niets gunnen. We komen niet altijd overeen, dat hoeft ook niet”, besluit hij.

TAGS  I  Sven Nys  I  Jurgen Mettepeningen  I  sport