-->

Het wordt wel zeer slecht weer de komende dagen: Dit staat ons te wachten

Het wordt wel zeer slecht weer de komende dagen: Dit staat ons te wachten
Vrijdag 26 November 2021 - 12:00   I   Foto: Pixabay   I  

Het weer was de afgelopen dagen al niet om naar huis te schrijven, en het ziet ernaar uit dat dat nog niet snel gaat veranderen. Buien, natte sneeuw en korrelhagel: het staat ons allemaal te wachten de komende dagen.

“Zaterdag krijgen we winterse buien, dus regen en plaatselijk natte sneeuw of korrelhagel en sneeuw in de Ardennen”, laat VTM-weerman Frank Dubocage weten. “Zondag een beetje hetzelfde, met misschien op sommige plaatsen vaak droog weer tot een graad of 5. ’s Nachts zitten we niet ver van het vriespunt; als er dan iets valt, kan het glad zijn. Zelfs overdag is dat - ook in Vlaanderen - niet helemaal uitgesloten.”

"Overal regen in het land"

“Maandag kans op een bui, maar toch vooral droger weer”, klinkt het. “Dinsdag wordt het wat zachter, met later opnieuw regen. In de Ardennen kan er winterse neerslag vallen. Woensdag is er overal regen in het land. Donderdag opnieuw een aantal buien met een graad of zeven.”

“Dat zijn de vooruitzichten: het wordt wat meer winters met kans op plaatselijke gladheid, ook in Vlaanderen. In de Ardennen blijft de sneeuw liggen. Later volgende week wordt het opnieuw wat zachter”, besluit hij.

TAGS  I  Frank Duboccage  I  VTM  I  weer