-->

Jens Dendoncker openhartig over zijn depressie: “Dit was duidelijk niet het geval”

Jens Dendoncker openhartig over zijn depressie: “Dit was duidelijk niet het geval”
Vrijdag 26 November 2021 - 22:00   I   Foto: Photonews   I  

Jens Dendoncker heeft een moeilijk jaar achter de rug. Hij worstelde met paniekaanvallen, kwam in een depressie terecht en liet zich even opnemen. Nu gaat het stilaan beter en wil hij in het kader van Rode Neuzen Dag een heel duidelijk signaal geven: “Het kan iedereen overkomen, praat erover en zoek professionele hulp.”

“Op zich had ik een heel goed leven: een job die ik graag deed, een lief, een huis. Het is erg moeilijk om te zeggen: dát en dát heeft die depressie veroorzaakt”, zegt Jens in een gesprek met Johan Terryn. “Ik geloof dat het bij sommigen veel duidelijker is, maar bij mij is dat niet het geval. Het was een beetje out of the blue.” 

Uiteindelijk heeft Jens zich toch laten opnemen. “Gemakkelijk was het niet, want je denkt constant aan het thuisfront”, geeft de komiek toe. “Tegelijk probeer je, zo goed en zo kwaad als het lukt, voor de geest te houden: Ik moet dit oplossen, zodat ik weer de oude kan worden. Dat is het doel, ook al betekent dat dat je maanden van huis weg bent.” 

“Dat ik het heb uitgesteld, geeft aan hoe erg ik het niet wilde”, klinkt het. “Hoe erg ik niet klaar was om geconfronteerd te worden met die ­paniekaanvallen, met die depressie. Ik heb lang gedacht: als ik het negeer, gaat het vanzelf weg. Maar het helpt je niet vooruit, want dan krijg je het dubbel en dik terug. Dus: probeer die signalen niet te verdoezelen en er net heel goed naar te luisteren.”

TAGS  I  Jens Dendoncker  I  shownieuws