-->

Vlamingen reageren verbolgen op beslissingen Overlegcomité: “Dit slaat werkelijk ergens op”

Vlamingen reageren verbolgen op beslissingen Overlegcomité: “Dit slaat werkelijk ergens op”
Vrijdag 26 November 2021 - 20:30   I   Foto: Photonews   I  

Vanmiddag deelde premier Alexander De Croo op een persconferentie de strengere coronamaatregelen mee. De meest ingrijpende maatregelen zijn wellicht de horeca die dicht moet om 23 uur en het nachtleven dat op slot gaat. Daartegenover staat wel dat er geen limiet staat op het aantal mensen dat thuis wordt uitgenodigd.

“Weer een regel die op niets trekt. Thuis mag je met zo veel personen afspreken als je wil. Maar op café, o wée!”, klinkt het spottend op de sociale media. “Dit slaat werkelijk op”, zegt iemand. “Wat een bende clowns daar in dat Overlegcomité. Dan gaat na 23 uur iedereen toch gewoon bij elkaar thuis zitten…” 

“Dus... Met wat we (voorlopig) weten: ook nu weer een hoop zinloze en troosteloze praat van politiekers die niet de ballen aan hun lijf hebben om echt gevatte en doelgerichte maatregelen te treffen”, aldus een ander. "Eigenlijk kan De Croo straks zijn persconferentie beperken tot 1 zin: ‘De burger dient echt wel goed op te letten, maar mag rustig verder het virus verspreiden tot de situatie helemaal niet meer controleerbaar is.’”

Veel te soft

“Klotemaatregelen. Veel te soft", vindt iemand. "Met zes aan tafel en dan gaan ze aan andere tafel zitten, kruipen ze allemaal vroeger op cafe, restaurant, of gaan ze gezellig verder feesten thuis. En voor de rest mogen we nog altijd verder 'brosselen'."

"Nu al zeker feestdagen zijn naar de kloten", klinkt het nog. "En nog een pak besmettingen erbij en de ic's vol. Goed bezig, blijf maar allen die zakken van de politiek vullen, ze willen niet liever dat we blijven werken of creperen.” 

“'t Lijkt er tot dusver weer op dat niemand weer de ballen had om eens deftig knopen door te hakken uit vrees 'onsympathiek' over te komen bij de potentiële kiezer", lezen we ook nog. "Met een ongedisciplineerde bevolking blijft het met dit soort halfslachtige beslissingen dweilen met de kraan open. Dit vraagt een standvastig en desnoods draconisch beleid dat, waar nodig, met harde hand wordt geïmplementeerd."

TAGS  I  Alexander De Croo  I  Overlegcomité  I  corona