Mama (22) met hersentumor heeft niet lang meer te leven: "Ik voel me schuldig tegenover mijn kind" Buitenland
Buitenland

Mama (22) met hersentumor heeft niet lang meer te leven: "Ik voel me schuldig tegenover mijn kind"

Mama (22) met hersentumor heeft niet lang meer te leven: "Ik voel me schuldig tegenover mijn kind"

Tyla Livingstone kreeg veertien maanden geleden te horen dat ze nog twee jaar te leven had. Nu bereidt de jonge mama zich voor op haar dood.

Tyla kreeg amper een maand na de geboorte van haar kindje te horen dat ze een zeldzame hersentumor had. Ze voelt zich naar eigen zeggen schuldig dat ze binnenkort haar tweejarig zoontje Tyler moet achterlaten.

Ze hoopt haar zoontje nog voor het eerst naar school te kunnen zien gaan, maar de tijd tikt weg in haar nadeel. In februari 2018 kreeg ze het verschrikkelijke nieuws te horen dat ze een hersentumor had. Ze zou nog twee tot in het allerbeste geval vijf jaar te leven hebben.

Vreselijke diagnose

"Ik was op mijn twintigste onverwacht zwanger geworden. Tot 31 weken ging alles goed, maar toen kreeg ik opeens buikpijn. Ik besloot in bad te gaan om de pijn te verlichten. Plotseling kreeg ik in bad een vreemd gevoel in mijn arm. Ik wist meteen dat er iets niet klopte. Ik sprong uit het bad en riep voor mijn man."

Die belde een ambulance. "Ik was zo bezorgd om mijn baby. Binnen enkele minuten waren de dokters er al. Op weg naar het ziekenhuis voelde ik mijn baby trappen. Ik was zo opgelucht." Er werden onderzoeken gedaan en er werd vastgesteld dat ze een tumor van twee cenimeter in haar hersenen had. "Ik kon het niet geloven", zegt ze.

Verjaardagskaartjes

"De kanker is zeldzaam. Het is niet duidelijk hoe het ontstaat. Ik heb een lotje uit de lotterij gewonnen, maar dan wel een verschrikkelijke lotterij. Ik besef dat mijn tijd voorbijgaat. Het is nu 14 maanden na de diagnose. Ik wil nu nog zoveel mogelijk van mijn tijd spenderen met mijn zoontje Preston. Hij kan nog niet begrijpen dat ik ziek ben. Ik ben nu begonnen met het schrijven van verjaardagskaartjes. Die kan hij dan openen als ik er niet meer ben", aldus Tyla.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws