Michel Wuyts doet opmerkelijke uitspraak over Wout van Aert: “Niémand kan dat”

Michel Wuyts doet opmerkelijke uitspraak over Wout van Aert: “Niémand kan dat”
Zaterdag 27 November 2021 - 11:30   I   Foto: Photonews   I  

Voor Michel Wuyts bestaat er geen twijfel over dat Wout van Aert de meest veelzijdige renner van het peloton is. Van Aert heeft de wielerliefhebber doen smullen, het afgelopen jaar. Michel werd onlangs gevraagd wat hij zijn mooiste van Aert-moment vond.

“Het antwoord was drievoudig”, laat Michel weten in zijn column voor Het Laatste Nieuws. “Met Gent-Wevelgem. Het voorbije decennium zag ik niemand een nochtans verhakkelde waaierkoers zo strak domineren. Hij strooide aan het eind Europese kampioenen als kruimels over de Vaneckerestraat uit. Nizzolo, Trentin, Colbrelli, in die orde.”

Met zijn drieluik in de Tour maakte van Aert ook een overweldigende indruk op Michel. “Niemand, ik herhaal, niemand in het peloton van nu is in staat twee keer de Ventoux, een slopende tijdrit en de Champs-Élysées op zijn conto te schrijven”, verzekert de Sporza-commentator. 

“In veelzijdigheid reed van Aert ook van der Poel ver voorbij”, merkt Michel nog op. “Voor zij die het vergeten zijn: tussen Wevelgem en Parijs verwerkte van Aert ook nog een blindedarmoperatie”, besluit hij.

TAGS  I  Wout van Aert  I  Michel Wuyts  I  sport