Jelle Cleymans doet straffe onthulling: “Het is allemaal de schuld van Gert Verhulst”

Jelle Cleymans doet straffe onthulling: “Het is allemaal de schuld van Gert Verhulst”
Zaterdag 27 November 2021 - 15:30   I   Foto: Photonews   I  

Jelle Cleymans is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in showbizzland, maar voor velen zal hij altijd ‘Jens van Spring’ blijven. Al was het niet meteen Jelles bedoeling om in de showbizz terecht te komen.

“Toen ik destijds een telefoontje kreeg van Studio 100 om auditie te doen voor een nieuwe jeugdreeks, was ik vooral nieuwsgierig”, zegt Jelle in NU. “Ik kende dat wereldje wel, want mijn vader was muzikant en werkte voor Studio 100, en mijn moeder was actrice. Ik had al wel wat op de planken gestaan, maar ik was echt niet van plan om er mijn beroep van te maken.”

De fout van Gert Verhulst

“Ik zou dus acteren in een jeugdserie waarin ook werd gezongen”, vervolgt Jelle. “Een andere acteur zou zanger worden, maar gaandeweg vond men dat zijn stem niet matchte met het genre. Gert (Verhulst, nvdr.) wist dat die kleine van de Cleymans ook wel wat kon zingen. Ik probeerde het een keertje, en iedereen was laaiend enthousiast.”

“Het is me allemaal overkomen, er zat nooit een plan achter. Eigenlijk is het allemaal Gert Verhulst zijn fout”, lacht hij. “Ook dat ik niet heb verder gestudeerd, overigens. Toen ik afstudeerde aan de humaniora begon Spring echt groot te worden. Gert heeft me toen letterlijk gezegd: ‘Deze trein komt maar één keer langs.’ Ik ben erop gesprongen."

TAGS  I  Gert Verhulst  I  Jelle Cleymans  I  Spring  I  Studio 100  I  shownieuws