Zwangere vrouw verkoopt zichzelf noodgedwongen aan mannen voor een slaapplek: “Ik drink nu constant”

Zwangere vrouw verkoopt zichzelf noodgedwongen aan mannen voor een slaapplek: “Ik drink nu constant”
Zaterdag 27 November 2021 - 20:30   I   Foto: Daily Mail   I  

Een schrijnend verhaal bereikte ons vanuit het Verenigd Koninkrijk. Natalie Cox, een zwangere 26-jarige vrouw die na de breuk met haar vriend gedwongen op straat leeft, moet seksuele handelingen bij mannen uitvoeren om een warme plek en een kussen onder het hoofd te krijgen voor de nacht.

Natalie werd gedwongen terug de straat op te gaan leven nadat de relatie met haar vriend strandde. Haar ellende is nu alleen maar verergerd. Niet alleen omdat de nachten gevoelig kouder worden, ook omdat Natalie twee maanden zwanger blijkt te zijn. 

“Ik probeer te overleven op straat, het is complete waanzin”, zegt Natalie in de Daily Star. “Het is verschrikkelijk, ik ga van bank tot bank. Ik moet seksuele handelingen bij mannen uitvoeren om mijn hoofd op een kussen te krijgen ’s nachts."

"Ik ben wanhopig om iets te krijgen. Het is moeilijk. Ik weet dat ik zwanger ben, maar ik drink meer”, geeft Natalie toe. “De winter wordt verschrikkelijk. Ik maak me zorgen over de kou en houd mezelf warm.” 

“Het is erg, het is echt erg”

Ze zegt dat het leven op straat altijd zwaar is geweest, maar 2020 was moeilijker dan ze ooit had gekend. “Het is erg, het is echt erg”, klinkt het. “Ik drink gewoon constant. Ik ging uit elkaar met mijn vriend en ik ben nu twee maanden zwanger - de dokter heeft het bevestigd. Ik heb altijd voor alles op mijn wederhelft vertrouwd en nu heb ik geen plek om te wonen.”

Natalie is echter niet de enige in deze situatie, en campagnevoerders vrezen dat er deze winter meer mensen dakloos zullen worden in het Verenigd Koninkrijk. Jon Sparkes, chief executive van dakloze liefdadigheidsinstelling Crisis, zegt: “Het is van cruciaal belang dat de overheid, gezondheidsdiensten en liefdadigheidsinstellingen blijven samenwerken, zoals ze tijdens de pandemie hebben gedaan, om ervoor te zorgen dat niemand door de mazen van het net glipt, en dat niemand buiten de steun wordt gehouden.”

TAGS  I  Natalie Cox  I  Verenigd Koninkrijk