Peter De Roover: "Heel die klimaatwet is een politiek spelletje" Politiek
Politiek

Peter De Roover: "Heel die klimaatwet is een politiek spelletje"

Peter De Roover: "Heel die klimaatwet is een politiek spelletje"

De klimaatwet komt er niet, want er komt geen aanpassing aan het artikel 7bis van de Grondwet. 76 parlementsleden stemden voor en 66 tegen. "We hadden ons standpunt en dat is door de debatten niet gewijzigd. Dit is de enige correcte uitslag”, zegt Peter De Roover.

“De indieners van het voorstel voeren een oorlog van het opgeheven morele vingertje. Ze willen de indruk wekken dat wie het niet op hun manier wil, tegen klimaatmaatregelen is. Maar die tactiek heeft niet kunnen baten", zegt De Roover.

“De indruk willen wekken dat men echt wel iéts aan het doen is. Terwijl het eigenlijk over niks ging. Ik denk dat er veel energie verloren gegaan is aan symboliek.”

Volgens De Roover is de klimaatwet een "lege doos". "De CO2-uitstoot in België, of in de rest van de wereld, zal niet plots verhogen of verminderen door de stemming. Dit ging niet over de klimaatopwarming. Het was een louter politiek spelletje.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws