-->

Verliezer Amy: "Zo denk ik over Julia als nieuw K3'tje"

Verliezer Amy:
Zondag 28 November 2021 - 12:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Amy Courtens is er niet in geslaagd om het nieuwe K3'tje te worden. Julia Boschman uit Nederland neemt de plaats van Klaasje Meijer in.

Amy leek nochtans toch wel echt de topfavoriet. Ze was het favorietje van Gert Verhulst en kon op heel wat steun van de Vlamingen rekenen. Ze was ook de enige Vlaamse die nog in de race was om de plek van Klaasje in te nemen. Amy bleef samen met Julia als laatste over, maar strandde met de meet in zicht.

Veel stress

"Echt jammer. Ik was er zo dichtbij. Helaas, het mocht niet zijn", reageert Amy bij Showbizz TV. "Ik ben heel dankbaar dat ik dit allemaal heb mogen meemaken en dat ik zoveel lieve en mooie mensen heb mogen ontmoeten."

Amy kreeg van de jury geen al te positieve kritieken na haar optredens in de finale. Ze maakte nog te weinig progressie en hield zich volgens hen te veel in. Ze zagen te weinig overgave. "Ik heb echt totaal geen idee hoe mijn prestatie was in de finale", geeft Amy eerlijk toe. "Ik had zoveel zenuwen. Ik heb wel genoten, maar de stress was zeer aanwezig. Ik ga het terug op tv moeten zien om het allemaal te beseffen."

Terechte winnaar

De plek van Klaasje wordt opnieuw ingenomen door een Nederlandse. Nochtans kon Amy wel op veel Vlaamse steun rekenen. "Pas nu valt mijn frank. Ingeborg had op mij gestemd en Natalia ook. Nadien Gert dan ook nog. Dat zijn de drie Vlamingen, hé", lacht Amy. 

Dat volstond echter niet voor de overwinning. Op het einde kozen Hanne en Marthe - ook twee Vlamingen - voor de Nederlandse Julia. Amy kan zich echter wel vinden in die keuze. "Julia is de terechte winnaar. Het is haar zeker gegund. Ze gaat dat goed doen", voorspelt ze.

Toekomst

Het is nu afwachten of we in de toekomst nog wat gaan horen van Amy. "Ik ga nu even uitrusten en wat bijpraten met familie en vrienden", legt ze uit. "Dat is de voorbije weken heel miniem geweest en dat ik heb wel gemist. Ik weet niet wat er daarna komt. Ik heb echter vertrouwen in het leven. Ik zou graag in de showbizz blijven. Hopelijk gaan jullie nog van mij horen."

TAGS  I  Amy Courtens  I  Natalia  I  Gert Verhulst  I  Ingeborg