-->

Maaike Cafmeyer schokt Bart De Pauw: "Niet te vatten"

Maaike Cafmeyer schokt Bart De Pauw:
Zondag 28 November 2021 - 13:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Bart De Pauw heeft een celstraf van zes maanden voorwaardelijk gekregen voor stalking van vijf vrouwen en aan overlast met elektronische communicatiemiddelen met 1 vrouw.

Opvallend is dat De Pauw wel werd vrijgesproken voor de tenlastelegging van Maaike Cafmeyer. Ook zij voelde zich belaagd, maar die klacht werd door de correctionele rechtbank ongegond verklaard. Dat is geen onbelangrijke uitspraak van de rechter voor Bart De Pauw.

"Onbegrijpelijk"

De tv-maker werd persoonlijk zwaar getroffen door de klacht van Cafmeyer. Ze hadden een tijdje een affaire, maar bleven nadien ook nog jarenlang vrienden. Ze sprak hem er ook nooit over aan. Dat zij dan uitgerekend met Liesa Naert naar de VRT stapte, kon De Pauw geenszins begrijpen.

Eerder had Sofie De Pauw, de zus van Bart, al stevig uitgehaald naar Maaike Cafmeyer. "Zij is in de week van haar klacht nog bij Bart thuis gaan eten. Ze waren dikke vrienden. Zég dan toch iets! Da’s toch niet te vatten?", zei Sofie.

"Hele goeie vriendin"

"Bart viel bijna van zijn stoel toen hij de naam van Maaike Cafmeyer hoorde", vertelde zijn advocaat Michael Verhaeghe aan VTM NIEUWS. "Die ontgoocheling is ontzettend groot omdat hij altijd heeft gedacht dat het een vriendin van hem was."

"Als we dan in het dossier moeten lezen dat Maaike kan geloven dat Bart dacht dat zij een hele goeie vriendin was en haar dus mocht vertrouwen, dan valt niet te begrijpen dat zo een goeie vriendin een anonieme melding gaat doen bij de VRT. Ze had haar telefoon kunnen nemen en Bart ermee confronteren", is Verhaeghe bijzonder scherp.

TAGS  I  Bart De Pauw  I  Maaike Cafmeyer  I  Michael Verhaeghe