-->

Ophef na concert van Niels Destadsbader: "Schandalig"

Ophef na concert van Niels Destadsbader:
Zondag 28 November 2021 - 14:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De coronaregels werden verder aangescherpt, maar desondanks mag Niels Destadsbader dit weekend zijn optredens nog geven in het Sportpaleis.

Door de strengere regels mag een staand concert niet meer plaatsvinden. Alleen gingen die maatregelen - in tegenstelling tot alle andere verstrengde regels - pas vanaf maandag in. Daardoor kon Niels Destadsbader wel nog gewoon optreden in het Sportpaleis. Desondanks waren er wel heel wat afzeggingen, zeker in het middenplein viel dat op.

"Niet te snappen"

De show op zich was de moeite waard. Zo was er een gastoptreden van De Kampioenen, waarin Niels zelf ook meespeelde. Herman Verbruggen speelde als Marc Vertonghen zelfs zowaar een dj-set. Aan sfeer dus geen gebrek, zelfs mét mondmaskers in het publiek.

Heel wat mensen tonen echter geen begrip voor het feit dat deze concerten alsnog mogen plaatsvinden dit weekend. "Ik snap het niet goed. Nieuwe maatregelen... dancings dicht, horeca om 23 uur sluiten etc... maar wel 56.000 mensen laten feesten in 3 dagen Sportpaleis", klinkt het verongelijkt bij Juan.

"Zorg werkt zich kapot"

Hij is niet de enige die er zich vragen bij stelt. "Corona is daar precies niet gekend! Triest om te zien. De zorg zal zich wel kapot werken", reageert een boze Aurélie. "Volgende week zullen de ongevaccineerde en de gevaccineerde met achterliggende problemen de schuld weer krijgen", reageert Marc ook.

"Het is schandalig dat dit heeft mogen plaatsvinden", vindt Nico. "Volgende week kunnen ze gaan aanschuiven in de teststraat omdat ze besmet zijn met Covid-19", klinkt het. De aanwezigen laten een heel ander geluid horen. Ze zijn het unaniem eens: "Het optreden was top". Over corona maken zij zich niet al te veel zorgen.

TAGS  I  Niels Destadsbader