-->

Bijzonder pijnlijke onthullingen over Bart De Pauw

Bijzonder pijnlijke onthullingen over Bart De Pauw
Zondag 28 November 2021 - 18:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Bart De Pauw werd bij één vrouw schuldig bevonden aan belaging én elektronische overlast. Het ging om zijn voormalige zakenpartner.

Het beeld dat Het Nieuwsblad daarover schept, is weinig fraai. De Pauw komt hier allerminst goed uit. Wellicht daarom ook dat de rechter in deze streng was met zijn oordeel. De vrouw en De Pauw kregen in 2012 ruzie.

Veertien berichten

De Pauw stuurde haar tal van berichten. Omdat zij weigerde te antwoorden, bleef hij ook sturen. Uiteindelijk stuurde de vrouw: “Als het is om weer te dreigen en te intimideren, neen. Gelieve mij nooit nog te bellen of te sms’en. Met dank.”

Daarop zouden nog veertien berichten van De Pauw gevolgd zijn. Die gingen behoorlijk ver, met een dreigende toon. Enkele van die berichten: “Blijf uit mijn buurt als je een droog pak wil houden” – “Je bent slechts van schors, ik hoop dat je dat beseft”. De vrouw vertelde aan de politie dat ze het gevoel had dat De Pauw haar "echt kapot wilde maken".

Intimidatie

In deze was er geen sprake van seksuele intimidatie, maar wel over intimidatie in het algemeen. Het had alles te maken met de zakelijke breuk tussen de twee. De Mechelse rechtbank oordeelde dat De Pauw de berichten stuurde met “duidelijk de bedoeling was om de vrouw zwaar onder druk te zetten”.

De rechtbank spreekt over “denigrerende, kwetsende en intimiderende bemerkingen". De betrokkene wil liever anoniem blijven en onthoudt zich van commentaar.

"Teleurgesteld"

De Pauw reageerde na het vonnis al kort. "We zijn heel teleurgesteld, maar gaan het vonnis op ons gemak lezen", zei de tv-maker. "We hadden op een positieve uitspraak gehoopt. We gaan zien hoe het verder moet."

TAGS  I  Bart De Pauw