Hanne en Marthe: "Daarom verkozen we Julia boven Amy"

Hanne en Marthe:
Maandag 29 November 2021 - 07:00   I   Foto: Studio 100   I   door Redactie

Hanne en Marthe hadden de keuze tussen Julia Boschman en Amy Courtens. Ze kozen voor de Nederlandse Julia als nieuwe K3'tje.

Julia zal de komende jaren hun nieuwe collega worden. Ze vervangt Klaasje Meijer, die besloot om er na vijf jaar mee op te houden. Marthe en Hanne leken ook met de Vlaamse Amy een goeie band te hebben. Toch kozen ze voor Julia. Een hele duidelijke keuze, zo blijkt.

"De goeie keuze gemaakt"

"Ik denk dat we de afgelopen weken Julia gewoon veel beter hebben leren kennen", legt Marthe uit in Het Nieuwsblad. "En dat ze in de finale echt bewezen heeft dat ze thuishoort in K3. Volgende week is er al een optreden in het Sportpaleis, ze gaat daar gewoon staan. Ik denk dat we met Julia echt de goeie keuze hebben gemaakt.”

Julia is in ieder geval niet van plan om snel af te haken bij K3. Ze wil het langer volhouden dan haar voorgansters Josje en Klaasje. "Na een jaartje opgeven omdat ik het te zwaar vind? Vergeet het, ik wil bewijzen dat Nederlandse meisjes wél tot het einde der tijden meekunnen", zei ze heel duidelijk.

Hanne blij

Ook Hanne is er erg van overtuigd dat ze met Julia de beste keuze maken. “Julia is gewoon een bommetje energie. En tijdens de repetities merkten Marthe en ik dat ze ook een heel groot hart heeft voor K3. Dat is die zogezegde K-factor: dat je niet gespeeld vrolijk bent, of in een rol kruipt om K3 te zijn. Nee, dat heb je gewoon in je", aldus Hanne.

Hanne geeft mee dat zowel zij als Marthe dit het meest bij Julia voelden. Meer dan bij Amy en de andere kandidaten. Mede daardoor viel de keuze op Julia en niet op Amy. Julia kreeg overigens ook van het publiek de meeste stemmen. Je kan dus niet zeggen dat ze de overwinning gestolen heeft.