Loodzware beslissing voor familie Planckaert: "Het gaat niet meer"

Loodzware beslissing voor familie Planckaert:
Maandag 29 November 2021 - 17:00   I   Foto: VRT   I   door Redactie

De familie Planckaert hebben hun chambre d'hôtes die ze samen uitbaten. Anderzijds zijn ze een kasteel aan het verbouwen in Frankrijk.

Gisteren konden de kijkers van Eén zien hoe het tot een vergadering kwam over die moeilijke situatie. "Wij kunnen niet voldoen aan het verwachtingspatroon van onze klanten. Daar zit onze grootste zorg", zei Stephanie. "De mensen komen met een groot hart naar de chambre d'hôtes en die willen ons zien en ons ontmoeten en meeleven met de familie."

"Kiezen is altijd verliezen"

"Op dit moment kunnen wij dat niet volbrengen, want we hebben nog een leven in Frankrijk", aldus Stephanie. "Je kunt niet op twee plaatsen actief zijn. We hebben dat geprobeerd en we hebben dat allemaal goed gedaan, maar dat begint zijn tol te eisen. Op familiaal vlak, op lichamelijk vlak, emotioneel vlak. Je kunt dat niet blijven volhouden en daar staan we nu voor. Nu is het kiezen en kiezen is altijd verliezen."

"Het klopt honderd procent", pikte Eddy Planckaert in. "De chambres d'hôtes moet je met je volle hart doen. Maar wat is de oplossing? Dat is de grote vraag. Dat is niet kiezen. Je kunt eens een pauze inlassen. Drastische maatregelen kunnen ook. Verkoop het", suggereerde Eddy.

Juinior ligt dwars

Daar had Junior het dan wel moeilijk mee. "Ik zou dat spijtig vinden. Die zaak kan echt opbrengen. Ik vind het stom om dat te verkopen", zei hij. "De beste optie is toch verkopen", pikte moeder Christa in. "Al wat we blijven doen, moeten we samen blijven doen."

Francesco stelt misschien wel de ideale oplossing voor. Hij zou de chambre d'hotes verkopen en vervolgens het kasteel in Frankrijk afwerken. "Als we daar vier maanden per jaar mensen ontvangen, kunnen we misschien meer verdienen dan dat we hier elk weekend gasten ontvangen", klonk het. Daar leek de familie helemaal mee in te stemmen.