-->

Ernstige waarschuwing voor Julia: "Ze maken je met de grond gelijk"

Ernstige waarschuwing voor Julia:
Maandag 29 November 2021 - 21:15   I   Foto: VTM   I   door Redactie

Er staat Julia Boschman heel wat te wachten. De 19-jarige Nederlandse heeft er als nieuwste K3'tje heel veel zin in.

Julia steekt haar enthousiasme niet onder stoelen of banken. "Dit is het ultieme golden ticket", zei ze eerder al. "Ik heb er echt heel veel zin in. Ook om te leren en verder te groeien." Want Julia is de eerste die beseft dat ze nog moet werken aan haar zang en dans.

Bekendheid

Het leven van Julia verandert nu helemaal. Plots is ze bekend in Vlaanderen en Nederland. Er zijn echter heel wat valkuilen. Het zal niet alleen maar positief zijn wat ze te horen en te lezen krijgt over zichzelf. Daar zal Julia mee moeten leren omgaan. Dat glijdt niet altijd van je af.

Joris Bruyninckx is tv-psycholoog voor de deelnemers van 'Kamp Waes' en van 'Big Brother'. Hij heeft al heel wat ervaring met mensen die plots bekend werden. “Beroemdheid is een straffe basisemotie van de mens. Het is heel simpel: zie mij graag. Als je plots overbekend bent, ben je non-stop bezig met zelfrealisatie", zegt Bruyninckx in Het Nieuwsblad.

Sociale media

Iemand krijgt plots veel complimenten en heel veel applaus. Volgens Bruyninckx voedt dit het zelfbeeld. Er is echter ook een andere kant aan dit verhaal, zo benadrukt hij. "En dan ineens komen barstjes", legt Bruyninckx uit. "Sociale media meppen je neer bijvoorbeeld. Tussen de honderd leuke berichtjes staan er zeven die je met de grond gelijkmaken en dat komt binnen.”

In het verleden kregen daar deelnemers van realityprogramma's al mee te maken. Deelnemers van onder meer 'De Mol' en 'Blind Getrouwd' werden helemaal neergesabeld. Dat kwam bij sommige mensen keihard aan. Ze zochten hulp bij een psycholoog.

TAGS  I  Julia Boschman