-->

Pierre Van Damme heeft slecht nieuws: “We zitten nog maar in de beginfase van deze pandemie”

Pierre Van Damme heeft slecht nieuws: “We zitten nog maar in de beginfase van deze pandemie”
Dinsdag 30 November 2021 - 07:00   I   Foto: ATV   I  

Nog even en corona domineert al twee jaar zowat iedere nieuwsuitzending. Wie gehoopt had dat we er bijna vanaf waren, is eraan voor de moeite. Experten zeggen al langer dan vandaag dat corona een blijvertje is. Dat bevestigt de nieuwe variant ook nog maar eens.

”Als je dit vanuit historisch perspectief bekijkt, zitten we nog altijd in de relatieve beginfase van deze pandemie. En dat betekent dat we nog tijd nodig hebben om het aantal vatbare mensen wereldwijd te verminderen”, zegt Pierre Van Damme in Het Nieuwsblad. “Tijd én capaciteit om vaccins te produceren, te stockeren, te transporteren. En om productiefaciliteiten te bouwen in Afrika, zoals het wereldwijde Covax-initiatief voorziet.” 

“Maar dat biedt natuurlijk geen oplossing op de korte termijn”, weet Van Damme. “Al zit de wetenschap niet stil: intussen weten we dat we kunnen 'boosteren' met een lagere ­dosis, en in Antwerpen testen we een andere manier van vaccintoediening - in de huid in plaats van, zoals nu, in een spier - waardoor we meer mensen kunnen vaccineren met een lagere dosis. Dat allemaal om de vaccinatie wereldwijd te versnellen. Maar de weg is nog lang”, besluit hij.

TAGS  I  Pierre Van Damme  I  corona