-->

Zware klap voor Sabine Hagedoren: “Ik ben iemand kwijt die me heel dierbaar was”

Zware klap voor Sabine Hagedoren: “Ik ben iemand kwijt die me heel dierbaar was”
Woensdag 1 December 2021 - 09:30   I   Foto: Photonews   I  

In 2016 verloor Sabine Hagedoren haar echtgenoot Jurgen na een lange strijd tegen longkanker. In interviews vermeed ze het onderwerp meestal, maar de laatste tijd krijgt ze het wel over haar hart om erover te spreken. Al is dat niet altijd even gemakkelijk.

“Op de meest onverwachte momenten - als ik in de auto zit of een stukje muziek hoor of iemand zie die hem gekend heeft - komen er herinneringen naar boven”, zegt Sabine in NINA. “Dan denk ik: ‘Wat krijg ik hier nu?’ En begin ik te huilen. Het gemis kan er even heel hard terug zijn. Maar ik weet intussen: dat gaat over. Ik laat het toe.”

"Ik maak het beste van de situatie"

“Ik ben iemand kwijt die me heel dierbaar was”, merkt de VRT-weervrouw op. “Die komt niet meer terug maar er is ook veel moois achtergebleven. Ik ben dankbaar voor alle momenten die we hebben gedeeld. Het was niet de bedoeling dat ik onze kinderen alleen zou opvoeden - maar de situatie is anders uitgedraaid en daar maak ik het beste van.”

“Ik zie steeds meer van Jurgen terug in de kinderen”, zegt Sabine. “De manier waarop mijn zoon rechtstaat, of hoe mijn dochter soms reageert. Dat zijn telkens kleine gniffelmomenten voor me. Het ontroert me, om hen te zien opgroeien. Dan denk ik: ‘Dit had hun papa moeten meemaken. Dat had hij fantastisch gevonden.’”

TAGS  I  Sabine Hagedoren  I  shownieuws  I  VRT