Standard is in 23 minuten klaar met zwak KV Oostende Sport

Standard is in 23 minuten klaar met zwak KV Oostende

Standard heeft een hele makkelijke zege geboekt tegen KV Oostende. De Rouches versloegen de kustploeg met 3-1 en klimmen naar de vierde plek in de stand.

Oostende was nergens in de eerste helft. Aan de rust zat de wedstrijd dan ook al op slot. Djenepo scoorde in een sfeervolle beginfase al na amper tien seconden. In minuut twaalf verkeek Ondoa zich op een schot van Razvan Marin en stond het al 2-0. Halverwege de eerste helft knikte Zinho Vanheusden het leer aan de tweede paal binnen. Met die derde Luikse treffer was de wedstrijd al gespeeld.

Standard kon al aan het kerstmaaltijd denken. Dat was er ook aan te zien, want de tweede helft was echt een maat voor niets. Niemand deed nog enige moeite om er een spektakel van te maken. Oostende kon nog wel de eer redden via Indy Boonen. Standard doet wel een prima zaak dankzij deze erg makkelijke zege.