-->

Marc Van Ranst beseft het goed genoeg: “Je moet stalen kloten hebben om dit te doen”

Marc Van Ranst beseft het goed genoeg: “Je moet stalen kloten hebben om dit te doen”
Zaterdag 4 December 2021 - 22:00   I   Foto: Photonews   I  

De extra maatregelen die de regering heeft genomen, zijn voor de meeste experten gewoonweg niet genoeg. Om het nog erger te maken, waarschuwden de leden van de GEMS al maanden geleden voor wat er ging gebeuren, maar er werd niet naar hen geluisterd. Toch blijven ze hun adviezen indienen.

“Niet om te kunnen zeggen: I told you so. Wel uit burgerzin”, zegt Marc Van Ranst in Het Belang Van Limburg. “En tegen wil en dank. Pas op, ik heb respect voor zij die de maatregelen moeten nemen. Als wij advies geven, heeft dat geen gevolgen. Maar de maatregelen raken iedereen. Dat is niet simpel. Daarom wik ik mijn woorden.” 

“Het is aan hen, om in eer en geweten te beslissen", zegt Van Ranst over de regeringsleiders. "Al wil ik wel dit vragen: Beste excellenties, hébben jullie in eer en geweten beslist, om de pandemie in te dijken? Ik ben er niet zeker van dat het antwoord ja zou zijn.”

De verguisde bubbels kwamen er ook niet, al hadden de experten hiervoor gepleit. “Je moet al een politicus met stalen kloten zijn om opnieuw over die bubbels te beginnen én ze af te dwingen", weet Van Ranst. "De bubbel is een beetje verbrand, hé. Er is warme reclame voor gemaakt. Dat is wat we voor ogen hadden met de GEMS."

TAGS  I  Marc Van Ranst