-->

Mathias Coppens doet opmerkelijke onthulling over zijn mama, Agnes: “Ik vind dit schandalig”

Mathias Coppens doet opmerkelijke onthulling over zijn mama, Agnes: “Ik vind dit schandalig”
Dinsdag 7 December 2021 - 08:00   I   Foto: VRT   I  

Eric Goens verwelkomt deze week Mathias Coppens in ‘Het Huis’. Presentator, regisseur, acteur en zakenman; Mathias Coppens is het allemaal. De eeuwige chaoot komt vierentwintig uur tot rust in het huis en is helemaal zichzelf, een ander beeld dan de kijker doorgaans van hem te zien krijgt.

Het is zeker geen rustig jaar geweest voor Mathias Coppens. Hij verloor zijn stiefvader en ook het huwelijk met zijn vrouw strandde. Eric pikt hem op in het huis van Staf.

Sinds de jongste van de gebroeders Coppens naar Zweden vertrokken is om er een camping uit te baten, woont Mathias namelijk daar. “Ben je zeker dat je wil binnenkomen”, vraagt een ongeruste Mathias als hij Eric op de drempel ziet. Zijn huis blijkt al even chaotisch als hijzelf. 

Dat Mathias in de media zou belanden, stond in de sterren geschreven. Al op zijn twaalfde maakte hij zijn eigen filmpjes. Bij aankomst in het huis krijgt hij meteen unieke beelden van zijn eerste acteerprestaties te zien. “Oh my god, echt? Waar heb je dat in godsnaam gevonden?” lacht Mathias. 

Schandalig

Als kind was Mathias al een enorme belhamel. Samen met broertje Staf haalde hij de gekste stoten uit, waardoor moeder Agnes vaak hoorndol werd. “Als mijn moeder boos werd,  kreeg ik de slappe lach en moest ik in de kelder mijn eten opeten. Ik vind dat nog altijd schandalig.” 

Ondanks het feit dat hij zelden aan tafel gegeten heeft, ziet Mathias zijn moeder en zijn stiefvader doodgraag. Het verdriet was dan ook groot toen die laatste overleed. “Hij is een vaderfiguur geweest voor de familie. En voor mijn moeder was hij de beste man ter wereld. Hij was een baken van rust. Ze houdt zich altijd sterk, maar die knak was toch een heftige.”

TAGS  I  Mathias Coppens  I  Staf Coppens  I  shownieuws  I  Het Huis