Nieuw dieptepunt voor prins Harry: “Prins Charles is diep geschokt en teleurgesteld” Buitenland
Buitenland

Nieuw dieptepunt voor prins Harry: “Prins Charles is diep geschokt en teleurgesteld”

Nieuw dieptepunt voor prins Harry: “Prins Charles is diep geschokt en teleurgesteld”

Prins Charles en zijn zoon, prins Harry, hebben de afgelopen acht maanden nauwelijks gesproken. Dat meldt de Britse krant The Sun. De relatie tussen hen is gezakt tot op een historisch dieptepunt.

De persoonlijke aanvallen van de prins op zijn vader sinds de 'Megxit' hebben Charles en zijn jongste zoon uit elkaar gedreven en Charles "diep geschokt en gekwetst", zeggen bronnen aan The Sun. En de zaken verslechterden zondag zelfs nog, toen Harry vertelde dat hij zijn bezorgdheid had geuit over Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz.

De Saoedische magnaat staat centraal in een onderzoek naar donaties aan de liefdadigheidsinstelling van zijn vader. Bronnen zeggen dat Charles, 73, "een waardige stilte bewaart" uit angst dat een openbare ruzie zijn reputatie zou kunnen schaden.

“Charles is diep geschokt en teleurgesteld"

Zondag verklaarde Harry dat hij de banden met Mahfouz had verbroken vanwege "bezorgdheid over zijn motieven". In een opruiende verklaring zei hij dat hij niet betrokken was bij wat hij het "CBE-schandaal" noemde. Een vriend van de prins van Wales zei: “Charles is diep geschokt en teleurgesteld door de laatste uitlatingen van Harry, die zijn vader effectief onder de bus gooide.”

“Deze aanval was schadelijker dan de uithaal over Charles’ opvoedingsvaardigheden tijdens het Oprah-interview, omdat dit een sneer was naar de manier waarop hij zaken doet, wat veel schadelijker is voor de toekomstige koning”, klinkt het nog. “Er is geen manier voor Charles om terug te vechten en zichzelf publiekelijk te verdedigen, dus bewaart hij een waardig stilzwijgen.”

“Deze constante sneren over zijn vader vanuit Amerika kunnen zeer schadelijk zijn voor wanneer hij de troon zou bestijgen. Er zijn pogingen gedaan om de kloof te dichten, maar ze hebben nauwelijks gesproken sinds de begrafenis van de hertog van Edinburgh", aldus de bronnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws