Marc Van Ranst spreekt duidelijke taal over Frank Vandenbroucke: “Dát vind ik van hem”

Marc Van Ranst spreekt duidelijke taal over Frank Vandenbroucke: “Dát vind ik van hem”
Dinsdag 7 December 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews   I  

Vorige week kondigde Alexander De Croo nieuwe coronamaatregelen aan. Achteraf was Frank Vandenbroucke naar eigen zeggen teleurgesteld dat er niet meer naar het advies van de GEMS geluisterd was.

De experten geven dat advies namelijk op basis van de huidige stand van zaken. Volgens Marc Van Ranst zal Vandenbroucke die wel verdedigd hebben. "Alleen staat hij vaak alleen in het Overlegcomité”, zegt Van Ranst in Het Belang van Limburg. “Kijk: ons model is niet zo dat één minister alles kan binnenhalen - en maar goed ook.” 

“Zo'n Overlegcomité heeft meer weg van een Arabische tapijtenmarkt waar iedereen afdingt op de standpunten van de ander”, merkt Van Ranst op. “Maar Frank Vandenbroucke toont betrokkenheid én dossierkennis. Die kent zijn zaak tot op twee cijfers na de komma. Hij is een minister van Volksgezondheid die we zeer moeten appreciëren.” 

Of de huidige maatregelen zullen volstaan om de cijfers drastisch naar beneden te trekken, is nog maar de vraag. “Het is onvoorspelbaar", aldus Van Ranst. "Het zou kunnen meevallen. Maar het is een gevaarlijke gok.”

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  Frank Vandenbroucke