-->

5-jarige jongen begint plots elke dag op hetzelfde tijdstip te braken: Ergste nachtmerrie van ouders wordt waarheid

5-jarige jongen begint plots elke dag op hetzelfde tijdstip te braken: Ergste nachtmerrie van ouders wordt waarheid
Woensdag 8 December 2021 - 09:30   I   Foto: Daily Star   I  

Nathaniel Gidman (5) was altijd een pientere peuter, kletste met iedereen die hij ontmoette en scheurde rond op zijn loopfiets. Aan zijn onbezorgde leventje kwam eind vorig jaar abrupt een einde toen hij een maand voor zijn vierde verjaardag plots elke dag op hetzelfde tijdstip begon te braken.

“Je zou er bijna je horloge gelijk op kunnen zetten', herinnert Phil Gidman, de papa van Nate zich in een gesprek met de Daily Mail. "Elke ochtend om 6 uur werd hij wakker, braakte hij en ging dan door met zijn dag als gewoonlijk.” 

In eerste instantie gingen Phil en zijn partner Nicola ervan uit dat hun zoon een of ander virus had opgelopen, maar na een paar dagen namen ze Nate toch mee naar een dokter. Hij werd met Gaviscon naar huis gestuurd, maar na een paar weken waren zijn symptomen niet beter.

“Nooit in mijn leven wilde ik ooit meer verkeerd zijn”

Op een dag begon het oog van de kleine Nate naar binnen te keren en zijn ouders wisten dat er iets ernstigers aan de hand was. Ze namen hem mee naar de huisarts, die zei dat Nate een agressieve virale infectie had en schreef hem antibiotica voor. Maar toen duidelijk werd dat dat niet werkte, vertelden de bezorgde ouders de dokters dat ze wilden dat hun zoon goed onderzocht zou worden. 

Nate werd daarop opgenomen in het ziekenhuis voor een CT-scan. Zowel Phil als Nicola hadden hun eigen onderzoek gedaan naar de symptomen van Nate en wisten dat ze door kanker konden worden verklaard, maar ze hoopten natuurlijk dat het iets anders zou zijn. “Nooit in mijn leven wilde ik ooit meer verkeerd zijn”, zegt Phil. Toch kwam hun ergste nachtmerrie uit toen ze te horen kregen dat Nate kanker had. 

Masker

Gelukkig kon Nate Kerstmis 2020 nog thuis doorbrengen, want in januari werd hij opgenomen in het ziekenhuis van Sheffield. Het grootste deel van 2021 heeft Nate, nu vijf jaar, verschillende behandelingen ondergaan, waaronder chemotherapie. Maar zelfs toen de zaken er positief uitzagen voor Nate, bleven Phil, zijn familie en de artsen met de voetjes op de grond, wetende dat de kanker uiterst onvoorspelbaar is.

Dat werd nog maar eens pijnlijk duidelijk toen een tijdje later de kanker de kop weer opstak. De familie kreeg het verwoestende nieuws dat de kanker zich had verspreid, en dat Nate nog zes maanden te leven zou hebben. “Zijn kanker is snel gevorderd in zijn hersenen en ruggengraat. Dit heeft ons verrast omdat hij extern bloeide, helaas was het slechts een masker voor wat er binnenin gebeurt.” 

Phil zweert om het beste te maken van elk moment met zijn zoon: "We kunnen ons niet voorbereiden op wat de komende zes maanden zullen brengen, we hopen dat we ze allemaal kunnen krijgen, maar daarbij zal ik proberen ervoor te zorgen dat hij de rest van zijn leven gelukkig kan doorbrengen.”

TAGS  I  Nathaniel Gidman