Standard gaat op en over Antwerp en springt in de stand over Club Brugge Sport

Standard gaat op en over Antwerp en springt in de stand over Club Brugge

Standard is met een driepunter aan play-off 1 begonnen. Het kostte de ploeg van Michel Preud'homme wel bloed, zweet en tranen, want Antwerp was voor rust op voorsprong geklommen dankzij Dieumerci Mbokani. In de slotfase zorgden Djenepo, Cavanda en Laifis nog voor een 3-1-zege.

Na een lange studieronde was het Antwerp dat op voorsprong kwam. Mbokani haalde een lange bal perfect uit de lucht, ging met wat geluk voorbij de Standard-defensie en gaf tot slot Ochoa het nakijken met een plaatsbal buitenkant voet: 0-1.

Een koude douche voor Standard, dat tot aan het rustsignaal niet in zijn spel kwam. Dat kwam uiteraard ook door de aanpak van Antwerp, dat de boel goed gesloten hield en dribbelaars als Carcela wist te neutraliseren.

Djenepo doet het

Na rust ging Standard, mét invaller Djenepo, op zoek naar doelpunten. Antwerp deemsterde weg en een Luiks doelpunt hing in de lucht. Twintig minuten voor tijd resulteerde dat uiteindelijk in de 1-1 van Djenepo. Na een prima actie van Marin tikte Djenepo de bal - achter het steunbeen - tegen de netten.

Op en over Antwerp? Jawel. Djenepo ging op links met een heerlijke beweging voorbij Opare en leverde vervolgens een perfecte voorzet af. Aan de tweede paal liet Lamkel Zé zijn tegenstander Cavanda lopen en die had de bal maar binnen te duwen: 1-2. Enkele minuten later maakte Laifis er zelfs nog 3-1 van. Drie verdiende punten voor een - na rust - ontketend Standard.