Eddy Planckaert bekent: "Teleurgesteld in Christopher"

Eddy Planckaert bekent:
Donderdag 9 December 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

HUMO kon het boek 'De familie Planckaert, hoe we echt zijn' al eens inkijken en publiceert enkele opmerkelijke passages. Onder meer over de vroege zwangerschap van Stephanie Planckaert.

Stephanie was op amper 16-jarige leeftijd zwanger. Haar vriend Christopher was toen 18. "Kwaad ben ik nooit geweest toen Stephanie met angst in haar ogen kwam vertellen dat ze zwanger was. Je kunt en mag niet kwaad zijn op nieuw leven. Nooit. Dat is het schoonste wat er is op onze planeet. Teleurgesteld past beter, en dan vooral omdat je iemand had opgenomen in je gezin omdat het in zijn eigen gezin moeilijk ging", legt Eddy Planckaert uit.

"We hadden Christopher warm omarmd in onze familie en ik verwachtte van hem verantwoordelijkheid ten opzichte van Stephanie. Je kijkt onvermijdelijk in zijn richting als ze dat nieuws komen melden. En ik twijfelde in eerste instantie aan hem. Dat was niets persoonlijks, maar eerder een beschermingsmechanisme. Ik denk dat elke vader dat herkent. Ik nam op dat moment de kwetsbaarheid van mijn kind over en vulde dat voor haar in, omdat ik vond dat dat mijn rol was", citeert HUMO Eddy.