Sven Nys meldt slecht nieuws over zoon Thibau

Sven Nys meldt slecht nieuws over zoon Thibau
Vrijdag 10 December 2021 - 16:30   I   Foto: Photonews   I  

Toen Thibau Nys begon aan zijn wielercarrière, klonk het overal dat hij grote schoenen te vullen had. Papa Sven wordt namelijk vaak bestempeld als de grootste veldrijden aller tijden. Toch is het Thibau menens.

Hoewel hij vorig jaar nog de winter in het veld maar moeizaam door spartelde, was die slechte periode al snel verteerd. Op de weg maakte hij indruk. Niels Albert noemde hem zelfs de toekomst van het Belgische wielrennen.

Toeleven naar de kampioenschappen

Thibau verblijft momenteel in Mallorca, waar hij zijn stage afwerkt. Zo hoopt hij zijn conditie nog op te krikken met het oog op een zeer belangrijke periode in het veldrijden. Al zijn lang niet alle zorgen van de baan, na zijn zware val in Waterloo midden oktober. Daar liep hij een sleutelbeenbreuk op. ”Zijn revalidatie na die schouderblessure heeft meer tijd nodig gehad dan verwacht", vertelt Sven Nys in ‘De Tribune’. 

"De basis is nu goed, maar nog niet qua intensiteit. Maar ik zie het wel beteren. Zijn volgende doel is het weekend van Namen (19/12, nvdr.) en vanaf dan is het toeleven naar de kampioenschappen.”

Indrukwekkend

Volgens Sven ligt de toekomst van zijn zoon wagewijd open. Of hij zijn carrière wil verderzetten op de weg of in het veld, is dan ook nog een groot vraagteken. ”Deze zomer zijn mijn ogen wel opengegaan”, geeft Sven toe. “Ik vond het indrukwekkend wat hij gepresteerd heeft tegen een peloton waartegen ik hem nog nooit had zien rijden. Dat heeft hem wel geprikkeld om daar volgend jaar nog iets meer van te gaan proeven.” 

“Ik sluit niet uit dat de cross de perfecte voorbereiding kan zijn voor de weg en omgekeerd. Beide disciplines geven elkaar de hand. De komende jaren zal hij ontdekken wat het beste bij hem past, maar ik denk dat hij beide disciplines nooit helemaal zal loslaten”, besluit Nys senior.

TAGS  I  Sven Nys  I  Thibau Nys  I  sport