-->

‘De Slimste Mens’-kandidate Gloria Monserez openhartig: “Zó ongelukkig”

‘De Slimste Mens’-kandidate Gloria Monserez openhartig: “Zó ongelukkig”
Vrijdag 10 December 2021 - 19:30   I   Foto: SBS   I  

Gloria Monserez werd twee jaar geleden verkozen tot nieuws Ketnet Wrapper. Sindsdien is haar leven en blik op zichzelf behoorlijk veranderd.

Gloria is een goedlachse meid, toch houdt ze er ook van om elke dag eens een goed potje te huilen. Ze vindt dan ook dat er nog veel te veel taboe bestaat rond huilen in het bijzijn van anderen. Zo moet huilen met je vrienden een doodnormale zaak worden: “Als we dat zo gewoon zijn om samen te lachen, dan moeten we dat toch ook gewoon worden van samen te wenen.” 

Ook vroeger in de klas stak Gloria haar tranen niet graag weg. “Leerkrachten moeten daar niet raar over doen of vragen of je uit de klas wil. Dat haatte ik! Laat mij gewoon in de klas zitten en daar huilen, want dat is normaal.” 

 

Gloria was 17 toen ze voor het eerst naar een festival ging. Ze stond op de eerste rij toen Zwangere Guy plots met ontbloot bovenlijf voor haar neus kwam staan. Gloria, trouwens grote fan van Zwangere Guy, was zo onder de indruk dat ze helemaal niets merkte van de paniek die achter haar uitbrak. “Achteraf zag ik die beelden terug en zag ik dat iedereen best in paniek was. Dat vind ik zo fijn, ik had dat niet door."

Dat is ‘typisch’ Gloria om midden in de chaos toch van het moment te genieten. Al was dat niet altijd zo. “Als ik nu foto’s terug zie van vroeger, dan besef ik dat ik toen zo ongelukkig was over hoe ik eruit zag of over hoe ik deed", vertelt Gloria. “Ik merk wel dat ik steeds beter word in hier zijn en te denken: 'Het is goed.'”

TAGS  I  Gloria Monserez  I  Ketnet  I  De Slimste Mens  I  shownieuws