-->

Vrouw (36) laat baard groeien: “Eindelijk stoort het me niet meer”

Vrouw (36) laat baard groeien: “Eindelijk stoort het me niet meer”
Zaterdag 11 December 2021 - 12:00   I   Foto: Daily Star   I  

Een vrouw zorgde onlangs op TikTok voor heel wat verontwaardiging. Ze verkondigde namelijk dat ze was gestopt met het scheren van haar gezichtshaar - dat ze heeft vanwege een hormoonprobleem. Ze toonde er ook trots haar volle baard.

De 36-jarige, die op TikTok de naam 'Peekaboo Pumpkin' heeft, legde uit dat ze polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) heeft. De aandoening, die kan worden gekoppeld aan hormonale problemen, laat overtollig haar op haar kin achter. Maar na jarenlang haar gezichtshaar te hebben verwijderd, leerde de TikToker van haar "kinhaar" te houden en besloot het haar tot een volle baard te laten uitgroeien. 

"Het stoort me niet meer"

"Laserontharing werkte niet. Het kostte me jaren om nu eindelijk te kunnen zeggen dat mijn gezichtshaar me niet stoort", zei ze in een commentaar. In een video die in oktober werd gepost, ging Peekaboo Pumpkin viraal omdat ze liet zien hoe ze haar baard afdeed met een schaar. Nadat ze had geleerd van haar baard te houden, begon de TikTok’er er vaker voor te zorgen - vlechten of zelfs stijltangen gebruiken. 

In één clip verdeelt ze haar gezichtshaar in secties en haalt de stijltang erdoor zodat het lang en netjes lijkt. Sommige van haar fans prezen haar beslissing om de baard te houden. Een van hen zei: "Het laten groeien van gezichtshaar met PCOS is iets waar je echt geen controle over hebt. Je bent zo zelfverzekerd en ik ben er trots op dat je dat bent.”

TAGS  I  Peekaboo Pumpkin  I  baard  I  TikTok