-->

Zware opdoffer voor familie van Théo Hayez

Zware opdoffer voor familie van Théo Hayez
Zaterdag 11 December 2021 - 15:30   I   Foto: Photonews   I  

In 2018 trok de 18-jarige Théo Hayez naar Australië voor een rondreis, maar hij kwam nooit meer naar huis. Een week voor zijn terugreis verdween hij in Byron Bay, het meest oostelijke punt van Australië en een populaire trekpleister bij toeristen.

Hayez was nog te zien op camerabeelden, en zijn gsm-signaal kon later nog worden getraceerd, maar zijn gsm noch zijn persoonlijke bezittingen werden nooit teruggevonden. Naast het officiële onderzoek in Australië voert de familie vanuit België hun eigen onderzoek.

De politie gaat ervan uit dat hij door een ongelukkige val in zee is beland en meegesleurd werd door het water. Volgens de familie houdt de politie te veel rekening met dat ene scenario. Zij vermoeden dat er wel eens sprake zou kunnen zijn van kwaad opzet. 

"De politie heeft veel zaken laten liggen"

Het dossier over de verdwijning van Hayez was door de Australische politie doorverwezen voor een ‘coronial inquest’, dat is een onderzoek naar een verdacht overlijden, geleid door een lijkschouwer. Die hoorzittingen zijn nu afgelopen. 

"De belangrijkste conclusie is dat er eigenlijk nog veel vragen zijn", zegt Meike Wijers, NOS-correspondente in Australië, in ‘De ochtend’ op Radio 1. "De politie heeft veel dingen onderzocht, maar heeft ook veel zaken laten liggen.” 

“Zo is er het verhaal van de pet van Théo Hayez. Die werd enkele weken na zijn verdwijning gevonden in het bossige gebied nabij de vuurtoren door een van de vele plaatselijke vrijwilligers die meehielpen bij de zoektocht. Maar de politie heeft niet grondig voortgezocht in die buurt.”

TAGS  I  Théo Hayez