Margriet Hermans doet vreselijke onthulling: “Plots zat zijn hand in mijn onderbroek”

Margriet Hermans doet vreselijke onthulling: “Plots zat zijn hand in mijn onderbroek”
Dinsdag 14 December 2021 - 13:00   I   Foto: SBS   I  

Margriet Hermans kennen we als een goedlachse dame die altijd en overal goed gezind is. Toch heeft de zangeres vreselijke dingen meegemaakt. Zo werd ze vroeger door haar koorleider aangerand.

“Wij waren een jaar of veertien toen hij seksueel getinte dingen begon te doen”, zegt Margriet in Dag Allemaal. “In het begin bleef het bij wat kietelen en lachten we ermee. Maar dat ging steeds verder, en op den duur zat hij met zijn hand onder mijn truitje, en dus ook in mijn onderbroek.” 

“Ik vertelde aan twee van m’n medezangeresjes wat er gebeurd was. ‘Ah, doet die dat bij jou ook?’ kreeg ik als antwoord”, aldus Margriet. “Hij deed dat zelfs wanneer we met zijn allen samen waren, heel snel en onopvallend. Voor hem was dat een spel, maar ondanks dat wij zo jong waren, voelden we dat het niet klopte.” 

Autoriteit

Ook toen Margriet hem vroeg om te stoppen met de walgelijke handelingen, deed hij gewoon verder. “Echt tegen hem ingaan durfde ik niet, want dat was wel een autoriteit, hé”, klinkt het. “In het begin ging ik misschien vooral naar dat koor om ’s zondags thuis weg te zijn, zodat ik niet hoefde mee te helpen in de bakkerij, maar eigenlijk heb ik dat toch jaren met plezier gedaan. Maar op den duur zag ik het niet meer zitten."

TAGS  I  Margriet Hermans  I  shownieuws