-->

VRT krijgt bizarre klacht over Thomas Vanderveken: “Hoe kan dat nu?”

VRT krijgt bizarre klacht over Thomas Vanderveken: “Hoe kan dat nu?”
Dinsdag 14 December 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews   I  

Iedereen die vragen, klachten of suggesties heeft over een VRT-programma, kan terecht bij de VRT-klantendienst. Daar worden elke week honderden mails gelezen en beantwoord.

In ‘Iedereen Beroemd’ wordt er af en toe zo’n klachtenmail uitgepikt en voorgelegd aan de bekende Vlaming over wie het gaat. Dit keer mocht Thomas Vanderveken de kritiek op zijn persoon en programma’s luidop voorlezen. “Hallo, ik kijk heel graag naar ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’”, begint de kijker. “Thomas is een echte vakman. Een interviewer pur sang. Grote klasse!”

“Dat is een goeie mail. Zullen we hier afsluiten?”, grapt Thomas. Neen, dus. De mail gaat verder: “Sinds vorige week is Thomas ook op Eén te zien, met een plezant ‘spelleke’ (‘Eén Jaar Gratis’, nvdr.), al is dat toch iets minder mijn ding. Er komen daar ander kwaliteiten naar boven, die voor mij toch botsen met de presentator waar ik van hou. Ik lees altijd dat schermgezichten belangrijk zijn voor een zender, maar hoe kan dat dan dat iemand als Thomas op twéé zenders te zien is, en nu zelfs bijna tegelijkertijd?”

"’t Zijn al zo’n verwarrende tijden"

“Ja, hoe kan dat? Dat is een kwestie van uitzenden”, nuanceert Thomas. Maar dat was nog niet alles. “Er lopen zelfs spotjes voor ‘Eén Jaar Gratis’ op Canvas!”, aldus de zender van de mail. “Ik vind dat allemaal wel heel verwarrend. ’t Zijn al zo’n verwarrende tijden.”

“Op twee zenders tegelijk te zien zijn… Ik zou zeggen dat dat een voordeel is”, aldus Thomas. “Je moet toch kiezen waar je naar gaat kijken. Er is zoveel op de tv. Honderd miljoen zenders! Je kunt niet kiezen. Weet je wat? Kies gewoon wat jij leuk vindt. ‘Alleen Elvis Blijft Bestaan’. En ‘Eén Jaar Gratis’, is voor de andere mensen”, adviseert Thomas.

TAGS  I  Thomas Vanderveken  I  shownieuws  I  VRT