Jeroen Meus komt tot vervelende conclusie: “Het is helemaal fout gelopen” Buitenland
Buitenland

Jeroen Meus komt tot vervelende conclusie: “Het is helemaal fout gelopen”

Jeroen Meus komt tot vervelende conclusie: “Het is helemaal fout gelopen”

Jeroen Meus schrijft de laatste maanden een wekelijkse foodiecolumn voor Dag Allemaal waarin hij het over verschillende voedingsproducten heeft. Deze week op het menu: witloof.

Jeroen blijkt een enorme fan te zijn van ons Belgische witloof. “Een paar jaar geleden heb ik een verdienstelijke poging gedaan om zélf grondwitloof te kweken in mijn moestuin. Met de nadruk op ‘poging’: grondwitloof kweken is dan ook een stiel die heel wat geduld vergt”, weet de ‘Dagelijkse Kost’-ster.

“In het voorjaar moet je eerst zaaien om wortels te kweken”, legt hij uit. “Uit die wortel komt er een plantje uit. Het zaad van dat plantje vang je op voor het volgende jaar, de wortel verplant je in een donkere ruimte, liefst met een verwarmde bodem. En daar komt dan de het échte witloof op: scheutjes die uitgroeien tot de bekende witloofstronken. Mooi wit van kleur, omdat ze in het donker worden gekweekt.”

“Bij mij liep het fout omdat ik de wortels verplantte in een bak in een kelderruimte, waar het veel te vochtig was. En daar houdt witloof dus niet van”, besluit Jeroen.

Populair

Laatste nieuws