-->

Staf Coppens zet zijn broer Mathias op zijn plaats: “Je kan het gewoon niet”

Staf Coppens zet zijn broer Mathias op zijn plaats: “Je kan het gewoon niet”
Zaterdag 18 December 2021 - 10:30   I   Foto: Instagram   I  

Voor de speciale kerstaflevering van vorige week werden Aaron Blommaert, Kürt Rogiers, Bieke Ilegems en Erik Goossens in feestelijke geschenkverpakking gestoken ter ere van 30 jaar ‘Familie’. En daarmee zijn alle Bekende Vlamingen van dit derde seizoen ‘Code van Coppens’ veilig terug buiten geraakt uit de knotsgekke escape rooms.

Sommigen met alleen maar positieve herinneringen, anderen met een trauma voor het leven: Adriaan Van den Hoof bibbert nog na van de slangenkuil en An Lemmens & Ann Van Elsen zien overal zuster Ursula opduiken. Op zondag 19 december blikken de broertjes Coppens terug op drie seizoenen Code van Coppens. Mathias vanuit Mechelen, Staf vanuit Zweden.

"We hebben geen vaste tekst"

Het programma is ondertussen ook succesvol geproduceerd in het buitenland. In deze aflevering exclusief beeldmateriaal van de Deense, Waalse en Arabische versie met de lokale hosts. Mathias heeft iets te bekennen: "Als wij een presentatie doen, hebben we eigenlijk nooit een script, we hebben geen vaste tekst."

Staf onderbreekt: "Wacht even, dat komt gewoon omdat jij geen tekst kunt onthouden." "Ja, maar weet je wat straf is", vervolgt Mathias, "We hebben dit programma nu ook gemaakt voor het buitenland, met andere presentatoren. En die gebruiken nu... onze tekst. Dus een script dat geen script is!" 

Ellende

Door corona was het niet evident om deze derde reeks 'Code van Coppens' in te blikken. Vooral omdat Staf telkens overkwam uit Zweden voor de opnames. "Het was een ellende", oppert Staf. "En ik ben dan al zo bang van douane en politie. Ik weet ook niet waarom".

Het bracht Mathias op het lumineuze idee om zijn broer Staf eens stevig te laten bibberen voor de coronapolitie tijdens een verborgen camera grap. Al deze extra's als kers op de taart van dit derde seizoen 'Code van Coppens' op zondag 19 december bij VTM.

TAGS  I  Staf Coppens  I  Mathias Coppens  I  shownieuws