Marc Van Ranst pleit voor strengere maatregelen: “We kunnen ons niet veel meer veroorloven” Royalty
Royalty

Marc Van Ranst pleit voor strengere maatregelen: “We kunnen ons niet veel meer veroorloven”

Marc Van Ranst pleit voor strengere maatregelen: “We kunnen ons niet veel meer veroorloven”

Viroloog Marc Van Ranst vindt de steile opmars van de omikronvariant in ons land akelig. Daarom zijn er strengere maatregelen nodig, klinkt het.

“Onze expertenraad heeft vorige keer al hardere maatregelen voorgesteld", zegt Van Ranst in het 'VTM NIEUWS'. "Die zijn niet allemaal gevolgd, bijvoorbeeld een vroeger sluitingsuur van de horeca. In Nederland is dat 17 uur, bij ons blijft dat 23 uur. Dat is laat.”

Wellicht gaan we - net zoals Nederland - wel wat strenger moeten worden. “Maar uiteindelijk gaat de regering dat beslissen”, benadrukt Van Ranst. “Wanneer we ons vergelijken met Nederland hebben we meer boostershots gezet en hebben we meer intensieve bedden. We kunnen ons dus iéts meer permitteren, maar niet veel.”

“We zien de cijfers dalen, maar dat is de deltavariant die daalt”, merkt de viroloog nog op. “Onder die curve van delta zien we ook een curve van omikron, die steil omhoog gaat. We zien een verdubbeling om de 2, 3 dagen, maal 10 op 10 dagen tijd… Dit gaat zeer snel.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws