Goedele Liekens trekt harde conclusie na haar ziekte: "Nooit meer" Buitenland
Buitenland

Goedele Liekens trekt harde conclusie na haar ziekte: "Nooit meer"

Goedele Liekens trekt harde conclusie na haar ziekte: "Nooit meer"

Goedele Liekens kreeg vorig jaar te horen dat ze huidkanker had. 2021 stond in het teken van herstel.

Het heeft het leven van Goedele veranderd. "Eigenlijk was dit een ellendig, maar bijzonder en leerrijk jaar. Leerde ik in de eerste plaats over mezelf: ik heb moeite met me kwetsbaar op te stellen, moeite met hulp vragen. Zeker aan mijn dochters. Een moeder zorgt voor haar kinderen, niet omgekeerd", vertelt Goedele in Het Laatste Nieuws.

"Ook naar mijn omgeving kijk ik met een ander oog: er deed zich een gigantische triage voor in mijn vrienden- en kennissenkring. Wie was er enkel voor de leute? En wie bleef me uitnodigen, ook al was ik niet altijd de vrolijke Frans? Er waren vriendschappen die véél hechter werden, maar slechts een derde van mijn bestaande vrienden- en kennissenkring bleef overeind", stelt Goedele.

"Bovendien dacht ik altijd dat het noodlot alleen anderen trof. Maar het is als een zwaluw: die zwenkt en gaat plots een andere kant uit. Daar moeten we bij stilstaan, positief dan: er is geen tijd om ons druk te maken om pietluttigheden. Ik zal alleszins nooit meer helemaal dezelfde worden", luidt het.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws